Ambulansta televizyon, DVD player ve buzdolabı

Antalya’da özel ambulans hizmeti veren bir firma, uzun mesafeli hasta nakil işlemlerini daha konforlu hale getirmek için ambulansa televizyon, DVD player ve buzdolabı koydu.

DHA

Turizm kenti Antalya ’da yıllardır hizmet veren Hızır Ambulans’ firması, hizmet kalitesini artırmak amacıyla yeni aldığı 2011 model ambulanslara bir dizi yenilik ve konfor getirdi. Yeni ambulanslara, hastanın yattığı yerden kolaylıkla izleyebileceği şekilde LCD televizyon monte edildi, film izleyebilmesi için DVD player yerleştirildi ve yazın bunaltıcı sıcaklarında serin içeceklerin alınabileceği buzdolabı konuldu.

Hastanın kendisini evinde ya da hastane odasında hissetmesini sağlamak amacıyla bu yenilikleri düşündüklerini anlatan firma sahibi Ayhan Korkmaz, “Hastalar ve doktorlar uygulamayı çok iyi karşıladı. Çok olumlu tepkiler aldık. Ankara ’ya nakledilen bir ortopedi hastası yattığı yerden keyifli bir yolculuk geçirme imkanı buluyor. Bu şekilde uzun yollar daha da kısalıyor” dedi.

Korkmaz, televizyonun acil durumlarda kesinlikle kullanılmadığını, tedavisi tamamlanan ve basit rahatsızlığı bulunan hastaların nakillerinde tercih edildiğini belirtti.